Eind vorig jaar overleed een bekende Alkmaarse dakloze man: Wilfred Robert Thomas Delsol, beter bekend als Piku, Twee jonge enthousiaste Alkmaarders besloten een actie op te starten voor een monument, als tastbaar symbool voor alle daklozen.

het monument zou een paal moeten zijn met een opening  waar mensen geld in kunnen gooien om de daklozenopvang te steunen. De benodigde 1.500 euro zou onder andere tijdens een georganiseerde benefietavond bij elkaar gebracht moeten worden. De avond bracht 600 euro op, maar toen werd het stil.

Onlangs plaatste iemand die benieuwd was hoe het met de paal stond een bericht in de Facebookgroep 'Je bent Alkmaarder als...' Door de vele reacties die daar op volgden, zowel positief als kritisch, bleek dat het onderwerp nog steeds leeft in Alkmaar.

We zochten daarom Vincent Melgers, één van de organisatoren op: "Na alle aandacht voor de benefietavond en de verschillende media die we over de vloer hadden gehad waren we nogal overweldigd. Enerzijds door de aandacht, maar anderzijds door de geringe opbrengst. Voor ons idee was 1.500 euro nodig en dat streefbedrag hebben we niet gehaald. Dus moesten we bedenken hoe we nu verder gingen".

"We besloten de publiciteit en sponsorwerving door te trekken naar de wintertijd, dit begint ongeveer rond de sterfdag van Piku en dat is door het weer ook een lastige tijd voor daklozen", aldus Melgers. De initiatiefnemers zijn in ieder geval blij dat het idee nog leeft en dat het nu weer onder de aandacht komt. Alkmaarders zijn van harte welkom om mee te denken.
Pin It
Bekeken: 2633x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/