Omwonenden van de Alkmaarse ringweg N245 zijn de verkeersherrie beu. Al twaalf jaar vragen ze de gemeente iets te doen tegen het kabaal. Vele onderzoeken en toezeggingen verder, eisen ze nu fatsoenlijke geluidsschermen.

"Mensen leven in code oranje-rood. Dat betekent: ramen en deuren dicht en als je door wil slapen oordoppen in", zo laat Alkmaarder Rinus den Blanken weten aan mediapartner NH Nieuws. Voor hem is het helder: hij en zijn buurtgenoten leven in een 'gevarenzone'. Den Blanken is voorzitter van de Belanghebbenden Bewonersgroep Geluidswal.

De actiegroep vertegenwoordigt vierhonderd huishoudens in de wijken Huiswaard en De Horn. De huizen in die wijken liggen soms maar tien meter van drukke ringweg en de bewoners horen constant het verkeer voorbij razen. Ze eisen dat er maatregelen getroffen worden om hen te beschermen.

Al twaalf jaar trekken ze aan de bel bij de gemeente Alkmaar. "De gemeente erkent zelf dat het geluid van het verkeer te hard is", zegt een van de bewoners. Volgens anderen zijn er toezeggingen in het verleden gedaan, maar is er nooit wat gebeurd. Ook neemt de herrie alleen maar toe. "Het is er steeds drukker geworden, zeker nadat het aantal rijstroken is verdriedubbeld."

Rinus den Blanken: "Deze weg is uniek in Noord-Holland. Hij is 6-baans, je mag er 70 kilometer per uur, maar de weg ligt binnen de bebouwde kom. Nergens vind je dat en het is onacceptabel. De gemeente heeft recentelijk onderzoek laten doen. En daar is uitgekomen dat hier schermen nodig zijn van tussen de vierenhalf en zesenhalve meter. En nu staat er niets."

Wat steekt is dat even verderop bij de nieuwbouwwijken De Vaart en Vroonermeer wél schermen zijn geplaatst. Protestposters tegen het lawaai zijn ondertussen in veelvoud achter de ramen in de wijken te vinden. De actiegroep heeft ook een brief met eisen naar de gemeente gestuurd. Zo moeten er onder meer fatsoenlijke geluidsschermen komen en de snelheid moet omlaag naar 50.

Komende dinsdag wordt het verkeerslawaai besproken tijdens een commissievergadering. Het college van B&W overweegt namelijk een haalbaarheidsonderzoek te doen naar geluidsschermen met zonnepanelen.
Pin It
Bekeken: 3453x
https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/