De Huisvuilcentrale en Rijkswaterstaat starten een proef met een  laadmethode om afval makkelijker over water te verschepen. Voor de tweede keer in Nederland wordt samengeperst afval zonder tussenkomst dure containerkraan direct op een schip geladen. De proef moet aantonen dat afvaltransport over water goed kan concurreren met wegtransport.

De proef vindt plaats tussen de HVC in Alkmaar en de HVC-overslaglocatie in Zaandam. Jaarlijks kan met de nieuwe laadmethode tussen 70.000 en 75.000 ton afval via het Noordhollands Kanaal worden vervoerd, een besparing van rond 20 vrachtwagenritten per dag.  Dit is goed voor de doorstroming op de weg en verlaging van CO2 en NOx-uitstoot.

Met de HVC-vrachtwagens worden volle perscontainers direct op een schip geladen. Daarmee concurreert afvaltransport beter met wegtransport wat betreft efficiëntie en kosten. Het vergroot bovendien de flexibiliteit van het containervervoer.

In de zomer van 2016 is een korte succesvolle proef gehouden. Tot halverwege januari worden nieuwe testvaarten gedaan met een groter ponton en duwboot van HEBO Maritiemservice. Ook wordt gekeken of afvaltransport over water op andere trajecten lonend is.

De pilot is onderdeel van het programma Beter Benutten Metropoolregio Amsterdam. Onder deze noemer nemen het bedrijfsleven, het Rijk en regionale en lokale overheden tot 2018 ruim 30 maatregelen om de reistijd op de drukste knelpunten in de spits te verbeteren met 10 procent.

Er wordt gezocht naar manieren om het makkelijker maken om op andere tijden te reizen, een andere route te nemen, thuis te werken of een ander vervoersmiddel te kiezen. Of door transport van afval,  bouw- en mogelijk andere materialen van de weg naar het water te verplaatsen. Meer informatie op beterbenutten.nl/MRA.
Pin It
Bekeken: 3438x
https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.makassarkota.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ https://www.malkelapagading.com/pola-slot-mahjong/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/