De nieuwe dienstregeling van Connexxion, die aanstaande zomer ingaat, heeft nogal wat ingrijpende wijzigingen in het verschiet voor een aantal gebieden in Alkmaar. De bus stopt niet meer overal. GroenLinks stelde hier in oktober vragen over aan het college.

Zo worden er 26 haltes geschrapt in Alkmaar waardoor de loopafstand naar de volgende dichtsbijzijnde halte langer wordt. Ook zijn er geen verbindingen meer naar Zuidschermer, Driehuizen en Markenbinnen. Daar kunnen mensen op afroep openbaar vervoer bestellen.

De bedrijventerreinen Zandhorst, Beverkoog en Beveland zijn ook niet in de dienstregeling opgenomen, terwijl de afgelopen jaren veel werk is gestoken in een betere ontsluiting van de beze bedrijventerreinen, zo meldt GroenLinks op hun website. Zij stellen voor om de Barnsteenweg, het weggetje op de Boekelermeer Zuid tussen Heiloo en Alkmaar open te stellen, al is het alleen maar voor bussen.

De gemeenten Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard zullen de ontwikkelingen scherp in de gaten houden en zijn in overleg met Connexxion over de verbinding met de bedrijventerreinen.
Pin It
Bekeken: 3062x