Hij ligt er natuurlijk al, de verbindingsweg tussen Heiloo en Alkmaar. Er ontbreekt echter nog 50 meter. en die 50 meter gaat er niet komen als het aan het college van Heiloo ligt. Heiloo en Akersloot vrezen namelijk sluipverkeer.

De 50 meter waar het om gaat heeft nu een 'groenbestemming' en daar komt wat het Heilooër college betreft geen verandering in tot er een afslag Heiloo op de A9 is. Dit lijkt een mooie 'stok-achter-de-deur' te zijn om de verbinding te blokkeren.

Een woordvoerder van JRFood, gevestigd op het Heilooër gedeelte van de Boekelermeer, is er juist van overtuigd dat het openstellen van de verbindingsweg Heiloo en Akersloot veel sluipverkeer gaat schelen. "De meeste leveranciers gaan nu door Akersloot naar Boekelermeer-zuid.

Als de vrachtwagens straks bij het AZ-stadion rechts af kunnen, rijden ze voornamelijk over de A9. Dat is prettiger rijden dan dat je met je zware combinatie met een gangetje van 30 km/u door Akersloot moet" zo meldt hij.

"Overigens worden bestuurders met een navigatiesysteem van een half jaar of ouder nog altijd via Alkmaar naar Heiloo gestuurd. En dan lopen ze vast op de niet afgemaakte verbindingsweg. Door slechte bewegwijzering komt het vaak voor dat ik ze daar moet ophalen omdat ze niet weten hoe ze in Heiloo moeten komen", zo voegt hij eraan toe.
Pin It
Bekeken: 3403x