De 29-jarige A.O. uit Mongolië die in september 2016 werd aangehouden wegens mensenhandel wilde niet terug naar haar eigen land. Ze verzon dat ze in Alkmaar tot prostitutie werd gedwongen om op die manier niet teruggestuurd te worden, zo meldt het NHD.

De politie voelde dat het niet klopte en wees haar erop dat ze door een valse aangifte in de cel kon belanden. O. trok de aangifte niet in dus de politie moest op onderzoek uit. Ze hoorden getuigen en trokken data en telefoongegevens na. Er zaten heel wat uren in, in totaal voor ongeveer 4,5 mille. De politie heeft nu een schadeclaim ingediend tegen de vrouw en wil het geld terug.

Dit gaat niet door, zo besloot de politierechter. Schadeclaims van de politie worden alleen toegekend als vast staat dat de valse aangifte het doel heeft om de politie te schaden. Dat was hier niet het geval, de vrouw wilde alleen niet terug naar haar eigen land.

O. heeft een aanvraag voor een verblijfsvergunning ingediend, zo is te lezen in de krant. Ze werd veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van zestig uur.
Pin It
Bekeken: 2013x