De eerste politiewoordvoerder schoof de vraag over het onderzoek in Starnmeer vakkundig door naar de collega die de volgende dag dienst had. Die liet vervolgens knorrig weten dat er 'geen mededelingen' over gedaan werden, anders dan dat het om een lopend onderzoek ging.

Doorvragen leverde alleen nog op dat het om een onderzoek van een ander korps ging. Dat de cameraman ter plaatse geconfronteerd werd met een politiefunctionaris die dreigde de camera in beslag te nemen versterkte allen maar het vermoeden dat het waarschijnlijk niet om een kleine zaak gaat.

Ook burgemeester Bruinooge, die als hoofdverantwoordelijke voor de veiligheid uiteraard ook op de hoogte was, hield de kaken vriendelijk lachend stijf op elkaar.

Dan wordt wel de begeleidend motoragent herkend als een agent van het korps Haaglanden. Maar een echte aanwijzing is dat ook nietomdat het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag gevestigd is.

Het NHD sprak met een bewoner van de Kogerpolder die er van overtuigd is dat er gezocht is naar een lichaam en dat dat ook gevonden is. Een later gevonden gebruiksaanwijzing voor een 'lijkzak' lijkt inderdaad in die richting te wijzen.

De gebruiksaanwijzing lijkt overigens niet het enige dat de groep heeft achtergelaten bij het vertrek. Het gras is bezaaid met lege blikjes drinken en ander afval, zo constateerde onze cameraman.
Pin It
Bekeken: 2418x