De klankbordgroep voor de vernieuwbouw van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar wil graag uitstel van de besluitvorming over het bestemmingsplan. De groep vindt dat het ziekenhuis verzaakt wat betreft het aanleveren van concrete plannen over de vernieuwbouw van zijn locatie in de Alkmaarderhout, zo meldt mediapartner NH Nieuws.

De klankbordgroep laat in een persbericht weten dat uitstel nodig is omdat "het Noordwest Ziekenhuis keer op keer in gebreke blijft om met concrete plannen en een heldere onderbouwing te komen van de eigen voorkeursvariant". Ook zou er geen serieus onderzoek gedaan zijn naar alternatieven die de omgeving minder belasten dan het eerste plan.

In de laatste versie van de plannen staat onder meer dat er 101 bomen verdwijnen, waaronder 35 monumentale bomen. Waarom dat nodig is en hoe tot dat aantal is gekomen, is de leden van de klankbordgroep niet helder. Na een jaar overleggen praat het ziekenhuis nog steeds over ideeën, vage schetsjes en vergezichten.

Volgens ziekenhuisbestuurder Jurgen Sernee is de omschrijving 'schetsjes' niet juist. "Er is inderdaad een afbeelding die steeds opduikt. Maar daar zitten wel degelijk onderbouwingen en berekeningen bij." Het verzoek van de klankbordgroep om pas op de plaats te maken, zou slecht uitvallen voor het ziekenhuis.

Sernee: "Wij hebben dat bestemmingsplan hard nodig. Juist ook om verder te gaan met de uitwerkingen van de bouwplannen. Die kosten veel geld en we moeten zeker weten dat we door kunnen." De vernieuwbouw van het ziekenhuis gaat in drie fases. In 2035 zou het geheel klaar moeten zijn.

De klankbordgroep bestaat uit leden van de natuur- en erfgoedverenigingen, buurtbewoners, ondernemers en andere belanghebbenden.
Pin It
Bekeken: 1918x