Marc Grooteman, teamleider buitensportaccommodaties en sportveldadviseur van Holland Sport, is tijdens de Nationale Sport Vakbeurs 2017 uitgeroepen tot Fieldmanager of the Year 2018. Grooteman viel vooral op door zijn aandacht voor innovatie, passie voor natuurgras en goede feeling met de velden. Het Alkmaarse sportbedrijf verzorgt het beheer en onderhoud van ruim 110 sportvelden in Noord-Holland Noord.

Vakblad Fieldmanager organiseerde voor het achtste jaar de Fieldmanager of the Year verkiezing. De vakjury kijkt naar alle werkzaamheden op papier en ondervraagt genomineerden op kantoor en op de velden.

“Bij Holland Sport werken we met kwaliteitsmetingen en modellen waarmee we het onderhoudswerk aan velden plannen. Alle informatie leggen we vast in een digitaal onderhoudsmanagement- en beheersysteem. Via een app op de telefoon ontvangen de terreinmeesters dagelijks hun taken,” vertelt Grooteman. Daarnaast wordt gewerkt met robotmaaiers en digitaal aangestuurde beregeningsinstallaties.

"Voordat we innovaties bij gemeentes of verenigingen inzetten wil ik alles eerst zelf testen en ondervinden", vertelt Grootema. "Op dit moment doe ik onderzoek naar de inzet van robotmaaiers. Hierbij let ik met name op de verbeteringen in kwaliteit en financiële voordelen."

“Wij geloven in hoogwaardige natuurgrasvelden met meer speeluren. En dat als alternatief voor kunstgrasvelden,” vervolgt Grooteman. Holland Sport gelooft in deze duurzame oplossing. Grootemans passie voor natuurgras komt uit zijn sportverleden. "De beleving van sporten op een mooi strak, droog en kort gemaaid veld, dat is toch wat je als sporter wilt!”

Door de velden regelmatig te bekijken houdt hij goed de vinger aan de pols. “Daarnaast spreek ik dan altijd even met de vrijwilligers van de vereniging. Alle informatie die ik tijdens deze bezoeken opdoe gaat gelijk in ons beheerssysteem.”

Matthé Laan, manager van de beheer en onderhoudstak van Holland Sport complimenteert het team. "Wij zijn trots op Marc en het team van onze groen collega’s! Zij gaan altijd voor tiptop velden en tevreden gebruikers. Hun passie voor het vak en voor de sport werd vandaag bekroond met deze mooie prijs."
Pin It
Bekeken: 2636x