DAW ontving zaterdagavond De Dolfijn H1 uit Amsterdam in de Hoornse Vaart voor een wedstrijd in de 3e Bondsklasse B. Na een reeks mindere resultaten was het zwaar om als middenmoter tegen de koploper uit te komen, maar de Alkmaarders presteerden uitstekend en wonnen zelfs met 7-6.

De strijd ging gelijk op. De Dolfijn scoorde tijdens straftijd van een DAW-speler, maar Tibor Boots trok de stand snel weer gelijk. Verder dan 1-1 kwam het in de eerste periode niet. DAW kon de aanvallen van De Dolfijn onschadelijk maken, maar kon zelf ook geen echte kansen creëren.

In het tweede kwart kon DAW zorgvuldiger aanvallen terwijl de verdediging onder aanvoering van de sterk keepende Corne Thoes, overeind bleef. Met scores van Boots en Daan Happe stond de thuisploeg halverwege op voorsprong (5-4).

In de derde periode scoorde alleen De Dolfijn, dankzij een strafworp. Een tweede strafworp werd gestopt door Thoes, zodat het laatste kwart begon met een 5-5 tussenstand.

De laatste periode verliep niet anders. Jeroen Dahchi schoot DAW naar 6-5 met een strafworp. Na de gelijkmaker van de Amsterdammers, bracht invaller Leon Hoekman DAW weer op voorsprong. Twee minuten voor tijd kon De Dolfijn de stand uit een overtalsituatie weer gelijk trekken.

Niemand wilde genoegen nemen met een gelijkspel. Het voordeel viel 30 seconden voor tijd uit in Alkmaars voordeel. Tibor Boots wist aan de aandacht van de verdediging te ontsnappen voor zijn vierde treffer van de avond. Dat DAW met een man minder afsloot gaf de overwinning nog wat extra cachet.

DAW H1 zette zichzelf in deze zevende partij solide in de middenmoot van de 3e Bondsklasse B. De mannen hebben nog goed uitzicht naar boven, al moeten ze wel blijven waken voor achterliggers.
Bekeken: 2036x