De Stichting Bedrijventerreinen Energiepositief (BE+) wil 250 van de 3.500 Nederlandse terreinen verduurzamen. De Boekelermeer behoort tot de eerste tien terreinen waar dit project gaat beginnen. Na in 2015/16 te zijn gekozen als ‘beste bedrijventerrein van Nederland’ wordt nu een volgende stap gezet, om die titel verder waar te maken.

Ondanks het bestaande warmtenet van de HVC, meerdere zonnepanelen op daken en de windmolens van o.a. GP Groot is de Boekelermeer nog steeds grootgebruiker van energie.

“Het netto energieverbruik van de Boekelermeer staat momenteel gelijk aan dat van tienduizend huishoudens”, zegt Gerard Fit namens het Energie Platform regio Alkmaar (EPA). “Dit project loopt tot en met 2025 en het is de bedoeling dat de Boekelermeer tegen die tijd meer energie levert dan dat het verbruikt. Ambitieus, maar zeker mogelijk.".

Opdrachtgevers gemeente Alkmaar en SBB zijn blij met het vooruitzicht dat de Boekelermeer straks een gigantische bijdrage gaat leveren op het gebied van positieve energie.

“Veel bedrijven krijgen hiermee een zet(je) in de rug als het gaat om het besparen van energie. Dit is een enorme stimulans. Het vestigingsklimaat is al goed en met dit project biedt het ook kansen om dit verder te verbeteren en meer duurzame bedrijven aan te trekken.”, aldus wethouder duurzaamheid Jan Nagengast.
Pin It
Bekeken: 1835x