Zaterdag 25 november organiseert Regionaal Archief Alkmaar een open dag vol nostalgie en historie. De dag staat in het teken van de decembersfeer: Sinterklaas, Kerst, familie, spelletjes, cadeaus en speelgoed. Proef die sfeer met thematische foto’s, historische objecten en leuke activiteiten.

Tijdens de open dag kun je ook nog eens historisch speelgoed laten beoordelen door speelgoedtaxateur Carita van Woerden van Pijkeren en een kijkje nemen in de depots, die normaal ontoegankelijk zijn voor bezoekers.

Het archief toont zoal hoe de Sint er begin 20e eeuw uitzag en welke gezelschapsspellen gespeeld werden. Er staan ook historische spellen om te spelen bij de speciaal ingerichte stand De Spellentoren. En er is een gloednieuw kwartetspel te koop, met mooie foto’s van Alkmaar in de IJzeren Eeuw.

Tijdens de Open Dag is natuurlijk ook van alles te leren over het Archief zelf, dat archieven bewaart van tien gemeenten - van Castricum tot en met Texel. Medewerkers leggen uit wat er te vinden is en wat je ermee kunt doen, zoals onderzoek naar je eigen familiehistorie.

De open dag duurt van van 11:00 tot 16:00 uur. Meer informatie op regionaalarchief.nl/opendag en facebook.com/RegionaalArchiefAlkmaar. Het Archief bevindt zich aan de Bergerweg 1.

Foto: Een van de bordspellen bewaard in het Regionaal Archief: Holland – Indië door de lucht, uitgegeven door de Ringers’ cacao- en chocoladefabrieken (Rotterdam en Alkmaar) uit 1935.
Pin It
Bekeken: 2216x
https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://www.bursahayvanatbahcesi.com/slot-pragmatic/ https://simacan.pesawarankab.go.id/slot-demo/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://dorsekgacor.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/usaklub-slot.html https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/