Van zondag 26 november tot en met 7 januari exposeert Kunstuitleen Alkmaar beeldend werk van Anna Anuka in haar expositieruimte, onder de titel 'Heb jij al een ziel?'. Lofdichter Bo Baden verricht om 16:00 uur de opening.

Anna Anuka is het pseudoniem van Anna Mul. Zij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie niet alleen schilderkunst, maar ook vormgeving in metaal en kunststoffen. Haar werk kent een belangrijke constante: het verhaal. Anna: "Tekst speelt in mijn werk een belangrijke rol. Eigenlijk maak ik gedichten. Gedichten die bestaan uit woorden en beelden."

Anna vertelt met woord en beeld in samenhang een verhaal. En dan niet in pasklare antwoorden of duidelijke boodschappen; haar eventuele moraal zit verstopt in het totaalbeeld. Ze heeft ‘geen verstand van deze zaken, maar maakt graag werk over’ de ziel, de zee, de liefde, natuur en wat zich verder in een mensenleven voordoet.

Sinds 1991 geeft Anna met veel plezier, teken- en schilderles aan kinderen. "Ik kan elke keer weer verrast en blij worden als ik zie wat ze kunnen. Plezier en spelenderwijs leren zijn voor mij de basis van de lessen". Niet allen dit plezier, maar ook haar kennis, creativiteit en enthousiasme uiten zich in haar eigen werk.

Speciaal voor 'Heb jij al een ziel?' heeft Anna Anuka de tegel ‘Just Play’ ontworpen. De beperkte oplage is alleen te koop bij Kunstuitleen Alkmaar.

De tentoonstelling bij de Kunstuitleen is doordeweeks te zien van 9:00 tot 17:00 uur, zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur en zondag van 14:00 tot 17:00 uur.
Pin It
Bekeken: 2558x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/