Donderdagochtend begon de opheffingsverkoop van warenhuis Topshelf in Alkmaar. Nog geen jaar na de feestelijke opening is het doek alweer gevallen voor het warenhuis. Topshelf kwam op de plek van de V&D maar trok te weinig klanten.

Ook met een korting van 30 procent op het gehele assortiment wacht maar een handjevol koopjesjagers tot de deuren van warenhuis Topshelf open gaan, zo ontdekte mediapartner NH Nieuws. En dat is ook meteen het probleem. ''Ik kom hier eigenlijk nooit maar nu het in de aanbieding is, kom ik toch even kijken'', vertelt een van de koopjesjagers.

Half januari sluit de vestiging in Alkmaar en dat terwijl de verwachtingen als opvolger van de V&D hoog gespannen waren. Eigenaresse Inge van Kemenade had vlak voor de opening het volste vertrouwen in haar concept: topkwaliteit van bekende merken. ''Het is altijd mijn droom geweest en dit pand leent zich uitermate voor het nieuwe warenhuis dus we gaan ervoor'', vertelde ze tijdens de opening tegen mediapartner Alkmaar Centraal.

Voor marketingdeskundige Paul Moers komt de sluiting niet als een verrassing. Volgens hem is het concept nooit duidelijk geweest. ''Er was onvoldoende kennis over hoe je een warenhuis runt. De spullen zijn te duur en het nooit duidelijk geworden waar het merk Topshelf voor staat.''

Volgens een persbericht van Topshelf had het warenhuis meer tijd nodig om het concept in de markt te zetten. Verder geven ze geen commentaar. Feit is wel dat het oude V&D pand weer leeg komt te staan.

Volgens Lida Mathot van de ondernemersvereniging centrum Alkmaar een grote aderlating voor de binnenstad. ''Het is ontzettend jammer voor de stad maar ook voor het bedrijf. Zometeen is het weer een donker gat. Ik hoop dat er in de toekomst kleinere winkels inkomen die het wel gaan redden.''

 
Pin It
Bekeken: 4289x