De winter staat voor de deur, dus tijd voor allerlei gezellige winterse activiteiten in de regio. De kunstijsbaantjes schieten als paddenstoelen uit de grond, maar weer niet in het centrum van Alkmaar.

Tot 2014 stond er nog een gezellige ijsbaan met koek en zopie op de Paardenmarkt, maar dat gaat dit jaar wederom niet gebeuren. Een woordvoerder van de gemeente meldt dat zich nog geen initiatiefnemer gemeld heeft. Ook de gemeente vindt dit jammer. Schaatsers kunnen  natuurlijk wel terecht bij De Meent Bauerfeind.

In Heerhugowaard komt wel weer een kunstijsbaan op het Stadsplein en in de gemeente Bergen pakken een aantal ondernemers dit jaar opvallend groots uit. Voor het eerst is er enorme een overdekte ijsbaan naast de Ruïnekerk. Naast het vrij- en schoolschaatsen is er een groot horecagedeelte. Ook worden er diners op het ijs georganiseerd, waarbij grote namen optreden.

Waar de kunstijsbanen in Alkmaar en Heerhugowaard wel op gemeentelijke subsidie kunnen rekenen, zijn de Bergense initiatiefnemers compleet afhankelijk van sponsoring.
Pin It
Bekeken: 2420x