Wethouder Anjo van de Ven heeft nu al het voorjaar in haar ‘bol’. Tuinen vol bloemen, groene parken, groene speelterreinen. Een kleurrijk en groen Alkmaar, dat is wat het moet worden. De gemeente is aangesloten bij het landelijke platform Operatie Steenbreek. Doel van deze operatie is zoveel mogelijk groen en zo min mogelijk steen in tuinen te krijgen.

Om deze ambitie vorm te geven gaat groenwethouder Anjo van de Ven zaterdag 25 november, gewapend met schop, kruiwagen en bloembollen, de wijk in om inwoners te stimuleren om hun tuin groener te maken.

“Het is geweldig om te zien dat er in Alkmaar al verschillende initiatieven zijn om de stad kleuriger en groener te maken. Met deze actie willen we nog meer inwoners erbij betrekken. Als wethouder groen kan ik dit alleen maar toejuichen."

"Groen rond je huis geeft veel plezier", voegt Van de Ven toe." In een groene tuin kan het regenwater makkelijker wegzakken in de grond dan in een betegelde tuin. Ook betekent meer groen in je tuin meer vogels, vlinders, bijen en andere dieren, waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de natuur.”

De komende tijd gaat de gemeente, gesteund door Operatie Steenbreek, bewoners op diverse manieren enthousiast maken om hun tuin verder te vergroenen. Inwoners kunnen komende zaterdag 25 november in twee wijken een tegel inruilen voor bloembollen.

Een tegel inruilen voor bloembollen kan op meerdere locaties: van 11:00 tot 12:00 uur bij de Wijkboerderij aan de Vondelstraat 31 en van 12:30 tot 13:30 uur in Buurthuis Bloemwijk aan de Eikelenbergstraat 5. Kijk voor meer info op operatiesteenbreek.nl.
Pin It
Bekeken: 2508x
https://ee.itk.ac.id/data/