De Alkmaarse vestiging van Hogeschool iPabo, nu nog te vinden aan de Gabriel Metsulaan, gaat komend jaar verhuizen naar de Rubenslaan, een andere locatie in wijk De Hoef.

Al sinds 1968 heeft Hogeschool iPabo een vestiging in het Hoefplan. Eerst aan de Van de Veldelaan, later aan de Gabriel Metsulaan. Als volgend jaar het pand aan de Rubenslaan wordt betrokken zal de hogeschool 50 jaar
in Alkmaar West gevestigd zijn.

Tijdens een projectweek maakten tweedejaars studenten van de iPabo kennis met de nieuwe wijk en namen ze alvast een kijkje bij het nieuwe gebouw.

Het doel van de jaarlijkse projectweek was dit jaar om vanuit verschillende
kunstdisciplines de wijk te benaderen. Daarvoor werden straten, huizen én mensen verkend. Zo leerden de aankomende leerkrachten o.a. dat onderwijs zich niet beperkt tot wat er binnen de muren van een schoolgebouw gebeurd, maar dat er ook heel wat valt te leren van het leven zelf.

“Het ziet er nu nog uit als een kantoor. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden, want zo zie ik er nog geen school in. Maar ik heb al wat presentaties gezien dus ik denk wel dat het goed gaat komen.”, zo verteld één van de studenten bij het bezoek aan het nieuwe pand.

Om aan alle eisen te kunnen voldoen die aan modern hogeschoolonderwijs worden gesteld, werkt het Alkmaarse BRTArchitecten, aan het ontwerp. Volgens de huidige planning zal de verhuizing rond de zomervakantie van 2018 plaatsvinden.
Pin It
Bekeken: 2378x