Vandaag hebben Dobla, BOEi, BPD en de gemeente Alkmaar geconcludeerd dat een ´Chocolate Experience´ in de voormalige Ringersfabriek niet haalbaar is.

Ondanks een constructieve samenwerking tussen alle partijen is het niet gelukt het plan financieel haalbaar te maken. BOEi, BPD en de gemeente beraden zich op een andere herbestemming van het gebouw.
Chocolate Experience.

Arthur Dontje van Dobla heeft in 2014 het idee gelanceerd weer chocola te maken in een compleet gerestaureerde Ringers chocoladefabriek aan de Noorderkade. In de ‘Chocolate Experience’ zouden bezoekers kunnen zien hoe chocola gemaakt en verwerkt wordt, van boon tot bonbon.

Dobla, BOEi (een non-profit organisatie die zich inzet voor restauratie en herbestemmen van industrieel, agrarisch en religieus erfgoed in Nederland), BPD (eigenaar van de Ringersfabriek) en de gemeente Alkmaar hebben de herbestemming van de voormalige chocoladefabriek Ringers onderzocht.

De constructieve samenwerking tussen de partijen heeft tot ieders teleurstelling niet geleid tot een financieel haalbaar plan. Ondanks dat alle partijen zich tot het uiterste hebben ingespannen en alle mogelijkheden hebben onderzocht, ontstond geen zicht op een oplossing voor het financieringstekort.
Pin It
Bekeken: 4021x