Om wandelen in Noord-Holland nog makkelijker te maken, trekt de provincie 1 miljoen euro uit om het netwerk met ruim 2.000 kilometer uit te breiden. Ook regio Groot Alkmaar kan daar een graantje van meepikken, al moet gezegd worden dat het netwerk hier al vrijwel sluitend is.

“Noord-Holland is de mooiste provincie van Nederland", vindt Jaap Bond, gedeputeerde Recreatie & Toerisme. "Dat willen wij graag laten zien. Aan onze eigen inwoners en ook toeristen. Wandelen is de populairste vrijetijdsactiviteit én de beste manier om de landschappen te beleven. Een goed bewegwijzerd en makkelijk toegankelijk wandelnetwerk is daarbij cruciaal."

Sinds 2010 wordt gewerkt aan een samenhangend provinciaal wandelnetwerk. Inmiddels is ruim 2.500 km herkenbaar bewegwijzerd. Naast deze regio, zijn ook de routes in de Kop, Midden-Kennemerland en Laag Holland vrijwel sluitend. Op Texel, in Zuid-Kennemerland, Amstelland, 't Gooi en de Vechtstreek kan nog stevig uitgebreid worden.

De VVV’s maken op 10 februari op de Fiets- en Wandelbeurs in Gent de beste nieuwe wandelroute van Nederland en België bekend. Eén van de tien genomineerden is het IJmondpad.

Meer info op wandelnetwerknoordholland.nl.
Pin It
Bekeken: 1905x