Programmeren is echt niet iets alleen voor jongens. Ook voor meiden is het een leuke hobby of mooi beroep. Om hen te prikkelen is er in de bibliotheek Alkmaar Centrum op vrijdag 1 december een CoderDojo speciaal voor meisjes van 7 tot en met 17 jaar. Ervaring is niet nodig.

Deelnemers gaan aan de slag met vilt, lijmpistool, naald en geleidend draad om hun eigen figuurtje in elkaar te knutselen met wearables. Daarna gaan ze hun creatie licht laten geven met het programma NeoPixels. Er zijn allerlei voorbeelden, maar je mag natuurlijk ook zelf iets verzinnen. Verder kunnen meiden programmeren met Scratch, een eigen App maken en hele schattige robots programmeren.

Dojo4Girls duurt van 16:00 tot 18:00 uur en toegang is gratis, maar vanwege het beperkte aantal plekken is aanmelden wel nodig. Dat kan op bibliotheekkennemerwaard.nl via de jeugdagenda.
Pin It
Bekeken: 2566x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/