Sinds afgelopen week heeft Alkmaar er weer een bijzondere onderneming bij. Lunchroom "Digibeet en Katten Café" is een droom die in vervulling gaat voor eigenaar Doenja Bobbeldijk.

Jarenlang werkte ze voor een verzekeraar, maar na de zoveelste bezuinigingsronde, besloot zij haar eigen weg te kiezen. En die leidde naar een café vol met katten, waar je natuurlijk kunt lunchen, maar ook waar digibeten bij de eigenaresse op cursus kunnen.

De katten brengen bij dit (horeca-)bedrijf geen kopjes, maar geven geven ze wel aan de klanten. "De katten vinden het helemaal fantastisch." vertelt Doenja en kunnen zelf hun 'werktijden' bepalen. "Als ze geen zin hebben in de drukte in het café kunnen ze door het kattenluik naar boven".

Volgens Doenja hebben de katten allemaal een eigen karakter, maar één gemeenschappelijke deler: "Ze houden er allemaal van om lekker geknuffeld te worden."

Alkmaar centraal fotograaf Marco Schilpp draait zijn hand niet om voor een kattenfoto en maakte er een fotoreportage die te zien is op onze Facebookpagina.
Pin It
Bekeken: 6449x