De bodem van de nieuw te bouwen wijk in Overstad is verontreinigd. Het plan is om de vervuiling af te dekken met een zogenaamd signaleringsdoek waarop ongeveer een meter schone grond gestort wordt, zo meldt het NHD. De verkoper van dit project, firma Cas uit Heerhugowaard, is verantwoordelijk voor het saneren van de bodem.

Op sommige plekken op het oude Schoehuijs-terrein is de bodem verontreinigd met asbest, metalen, chemicaliën of minerale oliën. Op die plekken komt het signaleringsdoek. Ook is er asbest gevonden in een oude verhardingslaag.

De huizen die op het signaleringsdoek gebouwd worden, krijgen een belemmering in de koopakte; de eigenaren hiervan mogen op hun perceel niet dieper dan 1 meter graven. Het plaatsen van schuttingen, vijvers en diepwortelende bomen mag dan niet, om beschadiging van het afdekzeil te voorkomen.

In de toelichting van de verstrekte bouwinformatie staat vermeld: "Voor zover aan verkoper bekend, zijn de bodem en het grondwater van het object niet zodanig verontreinigd dat de woonbestemming belemmerd wordt."

Bij de presentatie van de Hollandse Tuin kwamen 500 geïnteresseerden af op de 64 beschikbare woningen. De loting en verkoop zijn inmiddels begonnen. In het tweede kwartaal van 2018 wordt de wijk gebouwd.

 
Pin It
Bekeken: 4304x
https://ee.itk.ac.id/data/