Zo trots als een pauw presenteert de Alkmaarse straatmuzikant Bertje Doperwtje zijn vierde studioalbum 'De Grote Boodschap' aan de wereld. Het is geen gewone cd met ‘normale’ Bertje Doperwtjes-liedjes, maar een album vol kinderliedjes voor jong en oud, met daarin verscholen een diepere boodschap.

"Mijn CD is een grote bij elkaar geveegde hoop flauwekul dat ergens over gaat", grapt Bertje. "Eigenlijk net zoals het leven is." Het album kent 16 nummers, waarvan een aantal eigen liedjes en verder bekende kinderliedjes op eigen manier vertimmerd.

De Grote Boodschap gaat over persoonlijke vrijheid en respect voor jezelf en de hele wereld.  Klassiekers zijn ‘Slaap kindje slaap’ en ‘Twee beren’. Het eerste lied ‘Hé stelletje kinderen’ komt meteen met stevige levensvragen als waar we vandaan komen, waarom we hier zijn en waar we naartoe gaan. "Het zesde lied heet ‘Moeilijke vragen’ dat gaat over moeilijke vragen, waar ik gewoon antwoord op geef," zegt Bertje lachend.

Bertje Doperwtje vindt de liedjes ook voor volwassenen leerzaam. Die zijn vaak hun onbevangenheid ergens kwijtgeraakt. Hij wil deze juist koesteren.

Bertje de drie meisjes, Kelsey (10), Elise (11) en Yana (10) om door zijn liedjes heen te zingen, want geen kinderalbum zonder kinderstemmen. "Zij zijn het ‘doorheenzingkoor' en ik de ‘doorheenzingzanger’."

Bertje Doperwtje hoopt dat iedereen zijn kinderalbum waardeert en stelt het scherp:  "Als je hem niet leuk vindt, dan heb je de boodschap niet begrepen. Zo simpel is het."

De Grote Boodschap is voor 10 euro verkrijgbaar bij muziekwinkel Spanjaard aan de Koorstraat, Garage Punt op industrieterrein Beverkoog, iTunes, Spotify en uiteraard bij Bertje Doperwtje zelf wanneer hij ergens op straat zijn brood bij elkaar staat te ‘schreeuwen’.
Pin It
Bekeken: 3165x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/