Vanaf 10 december zullen er in de spits twee extra Intercity's rijden op het Kennemerlijn-traject tussen Haarlem en Alkmaar. Verschillende gemeenten hebben hiervoor flink gelobbyd en tonen zich tevreden. Dit meldt mediapartner NH Nieuws. Toch benadrukken de betrokken wethouders dat het nog niet genoeg is.

De NS laat in de nieuwe dienstregeling twee extra Intercity's rijden tussen Haarlem en Alkmaar. Gemeente Beverwijk laat weten dat er één extra trein komt tijdens de ochtend- en avondspits. Ook krijgen de sprinters op dit traject extra treinstellen, op tijden dat er veel reizigers zijn.

"Het is een aardig begin, waar we de NS dankbaar voor zijn, maar wat de regiowethouders betreft zeker nog niet het eindresultaat dat wij voor ogen hebben. Goed functionerend en voldoende openbaar vervoer per trein is essentieel om onze regio, die al erg onder druk staat wat het wegverkeer betreft, bereikbaar te houden. Voor nu en in de toekomst", aldus de Beverwijkse wethouder Dorenbos.

De afgelopen jaren waren veel reizigers op dit traject ontevreden door de versoberde dienstregeling. De treinen zaten vaak overvol. In de zomer van 2016 werden er door de NS al langere treinen ingezet.

Eerder werd al bekend dat er op het traject Amsterdam - Alkmaar overdag per uur vier Intercity's gaan rijden, twee meer dan in de huidige dienstregeling.
Pin It
Bekeken: 2598x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/