"Het is echt bizar. Het nieuwe glas zat er nog geen 24 uur in en het is alweer raak." Anja Telleman van de Wijkboerderij Alkmaar wordt er moedeloos van. Voor de derde keer in amper een maand tijd werd er bij de wijkboerderij ingebroken. "Er moet nu iets gebeuren."

Op 21 november was de eerste inbraak. Dieven kwamen binnen door het raam van een deur in te slaan en namen drank en een klein beetje fooi mee. Toevallig werd bij een Alkmaars restaurant, even verderop, dezelfde nacht ook ingebroken. Volgens Anja waren het dezelfde daders. "Ze zijn op dezelfde manier te werk gegaan en kwamen voor sterke drank."

Voor de wijkboerderij, die dienst doet als buurtcentrum, is de opbrengst uit de bar erg belangrijk om het hoofd boven water te houden. "We kunnen niet alles weghalen uit de bar. We hebben die inkomsten toch nodig", zegt Anja tegen mediapartner NH Nieuws.

Op 11 december was het weer raak. Toen verdween vooral eten. "Ik denk dat het een zwerver is geweest, want er was kaas, worst en thee weg", beschrijft Anja. Vooral de braakschade is telkens groot, "want verder valt hier weinig te halen."

Zaterdagochtend kreeg Anja een berichtje van een vrijwilliger dat het voor de derde keer raak was. "Daar gaan we weer, dacht ik." Dit keer was er op dezelfde manier als de eerste keer ingebroken. Een klein geldbedrag uit een spaarvarkentje is meegenomen en ook nu was er drank weg.

Anja gaat nu met de gemeente in overleg om te kijken hoe ze de beveiliging op de boerderij kunnen vergroten. "Zoals het nu gaat, kan het gewoon niet, er moet iets gebeuren."

Omdat het volgens Anja niet de vraag is óf, maar wanneer er weer wordt ingebroken, heeft ze alvast een briefje bij de kas gelegd. "Beste inbrekers, u bent de derde deze week. Alles is op, behalve de speculaas! De pot laten staan a.u.b! Tot 'n keer op de thee!", is de boodschap.
Pin It
Bekeken: 2134x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/