Balletschool Attitude uit Bergen hield zondag een benefietvoorstelling in het Alkmaarse Theater De Vest om de vele spullen die de brand in oktober vernietigde te vervangen. "Handjes uit de mouwen en actie!"

Twee maanden na de brand draagt eigenaresse Mirjam de Zeeuw nog steeds de sleutel van haar afgebrande balletschool bij zich. "Ik kan nog steeds niet geloven dat alles weg is." Een brand maakte op 13 oktober Balletschool Attitude met de grond gelijk, samen met de rest van het Bergense Sportcomplex De Beeck.

Geld voor nieuw materiaal is hard nodig. "Als het de balletschool niet lukt om weer op te klimmen, dan gaat er in Bergen en Alkmaar een stuk cultuur verloren.", vertelt Otto de Jong, initiatiefnemer van de benefietvoorstelling. "Toen ik hoorde van de brand was ik zo boos en verdrietig," vertelt hij. "Ik dacht: 'Handjes uit de mouwen en actie!'"

De benefietvoorstelling was een uitverkocht succes. De Zeeuw probeert dan ook positief te blijven: "We gaan samen dansen, en dansen kan overal."
Pin It
Bekeken: 2483x
https://ee.itk.ac.id/data/