De inventarisatie van Staatsbosbeheer voor 2017 onthult dat in de afgelopen vijf jaar het aantal rietorchissen en hun groeiplaatsen in de oostelijke Eilandspolder weer flink is toegenomen.

Eind vorige eeuw bleek een groot deel van de veenmosrietlanden in de oostelijke Eilandspolder te zijn verdwenen of sterk in kwaliteit achteruit te zijn gegaan. Er waren nog maar drie plekken van dit habitattype over. Het was de hoogste tijd voor actie.

In 2010 begon een vrijwilligersgroep van Staatsbosbeheer met het jaarlijks maaien en riet afvoeren van de veenmosrietlanden. In het najaar van 2013 kwam er geld beschikbaar vanuit de Provincie en is een aantal percelen geplagd, is bosopslag verwijderd en zijn kleine petgaten gegraven.

De nieuwe groeiplaatsen tonen aan dat er potentieel meer locaties in de polder zich kunnen ontwikkelen tot veenmosrietland. Goed nieuws, stelt Staatsbosbeheer, want dit betekent dat het botanisch beheer van de laatste jaren aanslaat.

Staatsbosbeheer concludeert dat alle inspanningen van eigen beheerders, de provincie, agrariërs, gemeente Alkmaar en de vrijwilligers hebben geleid tot het succes van het botanisch beheer van de afgelopen jaren in de Eilandspolder.
Pin It
Bekeken: 2286x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/