Al sinds de jaren zeventig is het een duidelijk herkenningspunt in Oudorp: verpleeghuis Lauwershof aan de Jupiterstraat. Maar dat gaat veranderen want het pand wordt gesloopt. In 2009 ging de zusterflat al tegen de vlakte en nu is het de beurt aan het grote hoofdgebouw.

Deze week is Magentazorg begonnen met de realisatie van nieuwbouw pal naast het Lauwershof. Het gaat om de bouw van 48 zelfstandige appartementen in twee woonlagen. (zie illustratie van Heldoorn Ruedisulj Architecten)

De nieuwbouw is in de eerste plaats ontworpen voor mensen met dementie, maar is ook geschikt voor andere doelgroepen zoals mensen met een tijdelijke of permanente lichamelijke beperking.

Alle appartementen bevatten een woonkamer met keuken, een
slaapkamer, een badkamer en een bergkast. Naar verwachting wordt het
gebouw eind 2018 opgeleverd en kunnen de eerste bewoners er begin 2019
wonen.

Over de naam wordt nog nagedacht, maar de naam Lauwershof verdwijnt, net als het pand, definitief. In juni van dit jaar werd de Lauwershof, hoewel de naam ook nu nog op een reclamezuil prijkt, omgedoopt tot tot Revalidatie Alkmaar.

De Lauwershof is al jaren onderwerp van moeizame gesprekken die de herontwikkeling flink in de weg hebben gestaan. Het pand is al jaren verouderd en eigenlijk niet meer geschikt voor de zorg die er geboden dient te worden.

Het pand sinds halverwege 2017 dan ook alleen nog gebruikt voor revalidatiecliënten die er tijdelijk verblijven. “We zijn met de bewoners in gesprek gegaan, omdat het gebouw echt niet meer geschikt was voor permanent wonen”, meldt locatieverantwoordelijke Arthur Bouman.
Pin It
Bekeken: 10158x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/