Clusius College Alkmaar heeft woensdag de gouden Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum gekregen uit handen van directeur Wim van Reenen en mbo-ambassadeur Sil de Weerd. Deze schaal is een beloning voor het gezonde aanbod in de schoolkantine en een aantrekkelijke presentatie.

Sil de Weerd (rechts op de foto), die vorige maand nog werd verkozen tot nationaal vertegenwoordiger van alle mbo’ers, studeert Voeding & Voorlichting aan het Clusius College in Alkmaar, dus voor hem heeft de schaal extra waarde.

Gezonde voeding en de voorlichting hierover aan jongeren zijn de voornaamste drijfveren van ambassadeur Sil. Zo schuift hij bijvoorbeeld aan op het Ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap & Sport om mee te denken over het Nationaal Preventieakkoord.

Met de gouden Schoolkantineschaal komt het Clusius tegemoet aan de wens van ouders en leerlingen. Jongeren geven aan dat zij moeilijk vette of zoete snacks links kunnen laten liggen. Uit gedragskundige onderzoeken blijkt ook dat een verstandig keuze op school veel makkelijker gaat met een vooral gezond assortiment.

Het Clusius College heeft hard gewerkt voor een gezondere kantine, aan de hand van de nieuwe Richtlijnen Gezondere Kantines, opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. Om een Gouden Schoolkantine Schaal te bemachtigen, moet een kantine voldoen aan diverse voorwaarden.

De schoolkantine bestaat minstens 80% van het aanbod uit betere keuzes. Dit zijn producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten. Ze liggen vooraan en aantrekkelijk gepresenteerd. De kantine besteedt ook aandacht aan het stimuleren van water drinken. Het Clusius heeft deze aanpak in het beleid verankerd.
Pin It
Bekeken: 3179x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/