Het aantal jongeren met een alcoholvergiftiging is in Noord-Holland Noord gestegen. Dit blijkt uit een rapport over alcohol- en drugsintoxicatie van Veiligheidsregio NHN, dat het aantal ziekenhuisopnames traceerde. In de eerste drie kwartalen hadden 194 jongeren teveel drank op, tegenover 176 in dezelfde periode van 2016.

De stijging van overmatig drankgebruik geldt ook voor regio Alkmaar, maar niet voor West-Friesland. Hier was een daling van 13%. Maar waar meervoudige intoxicatie in heel NHN met 11% daalde, kende West-Friesland juist een fikse stijging van 63% ten opzichte van 2016.

De meeste jongeren in de veiligheidsregio die vanwege drank en/of drugs naar het ziekenhuis moesten, zijn tussen de 18 en 23 jaar oud waren. De jongste met teveel drank op was 13. In de regio West-Friesland is nieuwjaarsnacht de grootste piekdag voor overmatig drank- en drugsgebruik en in de regio Alkmaar is dat Koningsdag.

Het aantal jongeren met een drugsvergiftiging in Noord-Holland Noord nam af van 70 naar 53 gevallen.

De verhouding tussen jongens en meisjes met teveel drank en/of drugs op is in 2017 gelijk, behalve in West-Friesland. Hier worden vaker jongens met drugsintoxatie naar het ziekenhuis gebracht.

De cijfers zeggen alleen iets over jeugd die in de ambulance belandt, maar de Veiligheidsregio ziet wel een indicatie dat op dit terrein nog veel werk te verrichten is voor ouders, jongeren zelf en alle partners van het project. "Kortom, de hele maatschappij."
Pin It
Bekeken: 2622x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/