Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart zijn drie nieuwe partijen opgenomen op het stembiljet; De Democratische Partij Alkmaar, de Partij voor Iedereen en de Partij voor de Dieren.

De Democratische Partij vindt zijn oorsprong in 50Plus-partij. Lijsttrekker en voorzitter Thomas Saverschel was bestuurslid bij de afdeling Noord-Holland van de 50PLUS-partij. Hij wilde graag een afdeling van deze partij in Alkmaar, maar dat zag het hoofdbestuur niet zitten. Om toch de Alkmaarse burgers te kunnen bedienen heeft hij samen met Frans Kilian de Democratisch Partij Alkmaar opgericht en doen ze voor het eerst onder deze vlag mee met de gemeenteraadsverkiezingen.

Na een carrière bij Leefbaar Alkmaar en DENK heeft Yusuf Mermer een nieuwe partij opgericht: de Partij voor Iedereen. De standpunten van deze partij zijn nog niet bekend gemaakt. De partij doet niet alleen in Alkmaar mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar ook in Heerhugowaard en Amsterdam.

De Partij voor de Dieren is een landelijke partij en staat aankomende verkiezing op de kieslijst. De Alkmaarse afdeling van deze partij bestaat sinds 2014 en Janine Visser voert deze lijst aan. Een belangrijk speerpunt voor deze partij is het behoud van De Hout.

Naast de drie nieuwkomers zijn er ook drie partijen die in 2018 niet meedoen, dat zijn de Socialistische Partij, de Alkmaarse Polderpartij en Progressief Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 3031x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/