Van woensdag tot en met zaterdag bruiste de leegstaande Ringersfabriek Alkmaar van leven dankzij de Winterkaravaan, die al ver voor de aftrap uitverkocht was. Vijf jonge theatermakers maakten een nieuwe voorstelling vanuit hun perspectief op het thema van dit seizoen: Open Mind.

Winterkaravaan is het talentontwikkelingsproject van Karavaan. De vijf voorstellingen, een spannende expeditie door de oude chocoladefabriek en smakelijke stamppot zorgden bij het publiek weer voor groot enthousiasme. "Heel inspirerend, daar kan ik nog wel even op kauwen" en "een bijzondere ervaring in een bijzonder gebouw" waren een paar reacties.

De landelijke pers prees de opzet van de Winterkaravaan. Theaterkrant schreef: "Het is zeer te hopen dat de Winterkaravaan nog een lang leven beschoren blijft. De combinatie van vernieuwende en dus avontuurlijke theatervormen op een fijne locatie voor een allesbehalve elitair publiek is nogal bijzonder."

De selectie van jonge professionals die Karavaan selecteerde en begeleidde maakten gretig gebruik van de bijzondere locatie. In de krochten van de oude fabriek zag het publiek in 'Wild Law' het tragikomische portret van een dier dat mens probeert te zijn (zie foto). De theatrale installatie Horizon schitterde in een grootse industriële hal. In een donkere hoek kon publiek naar binnen gluren bij een oud echtpaar in 'Phobo Phobo'. En in 'Alles is geslacht' waande het zich bij de oude laad-en-los-deuren even in een slachthuis. In de theatrale audiotoer 'Er was een begin' stond ontmoeten centraal en eindigde het publiek in duo's bij een koffiezetapparaat.

In januari besluit de organisatie welke van de vijf makers zijn of haar project tot een avondvullende voorstelling kan uitwerken voor Karavaan Festival, dat plaatsvindt van 1 tot en met 10 juni 2018.

Winterkaravaan staat overigens op losse schroeven. De organisatie wil heel graag verder, maar er is voor alsnog geen financiering. Meer informatie op karavaan.nl?. (foto: Moon Saris)
Pin It
Bekeken: 2566x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/