Afgelopen jaar was het voor menig weggebruiker een bron van ergernis; de werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug in Alkmaar. Op vrijdag 19 januari begint deel twee van het project. Dan zal het noordelijke brugdeel, voor verkeer van Heerhugowaard naar de A9, worden vervangen.

Het verkeer wordt over het reeds vernieuwde brugdeel geleid. Hier worden twee keer twee versmalde rijstroken gemaakt. De maximumsnelheid wordt 50 km/uur.

In het eerste weekend worden de tijdelijke rijstroken aangelegd. Telkens wordt om 21:00 uur gestart. Zaterdag- en zondagochtend stopt het werk 09:00 uur en op maandagochtend om 05:00 uur. Verkeer vanaf de A9 wordt omgeleid via het Kooimeerplein naar de N9 (Ring West).

Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een pontje dat vanaf 19 januari op werkdagen tussen 6:30 uur en 18:30 uur vaart. Het pontje, dat moet gaan varen vanaf het einde van de Laanenderweg, wordt ingezet ook op de zondagen dat AZ een thuiswedstrijd heeft.

De scheepvaart zal ook hinder ondervinden van de werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug. Tijdens de ochtend- en avondspits gaat de brug niet open.

Naar verwachting duren de werkzaamheden tot begin 2019.
Pin It
Bekeken: 3123x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/