Buschauffeurs in regio Alkmaar gaven donderdag massaal gehoor aan de stakingsoproep in het streekvervoer. Nieuwe stakingen staan al in de planning, voor het geval onderhandelingen met de vervoersbedrijven weer geen betere cao opleveren.

"Vanaf 16 januari zullen die de vorm krijgen van regionale estafetteacties, maar we hopen dat de werkgevers zich op tijd realiseren dat het ernst is", aldus CNV-onderhandelaar Sanne van der Meulen tegenover mediapartner NH Nieuws. FNV beaamt dat maandag 15 januari de deadline is.

Vakbonden willen voor buschauffeurs onder andere minder werkdruk en 3,5% loonsverhoging in plaats van de geboden 2%. De cao geldt voor 12.000 werknemers.

Werkgevers lieten weten 'dolgraag' in gesprek te gaan. "Wij nodigen de bonden van harte uit om goede afspraken te maken over de thema’s werkdruk, vergrijzing, scholing en de loonparagraaf. We zien ruim voldoende aanknopingspunten", aldus Fred Kagie, voorzitter van de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer.

 
Pin It
Bekeken: 1919x
http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/