Donderdag klonk kort voor 10:30 uur hard gekraak op de Kennemerstraatweg in Alkmaar en toen een klap. De bron: een grote boom die omviel en vervolgens op een aantal auto's landde, die stil stonden bij de verkeerslichten. Stukken tak vlogen naar het voetpad aan de overkant.  Gelukkig raakte niemand gewond.

Vooral de man in de grijze VW kwam goed weg. De boom werd deels opgevangen door de bestelbus naast hem, waardoor alleen de achterzijde van zijn auto vol werd geraakt, en de mee omgetrokken lantaarnpaal bleef net boven het dak hangen.

Twee ambulances waren snel ter plaatse, maar het personeel heeft niet veel meer hoeven doen dan de weg af te zetten in afwachting van de politie. Die liet even op zich wachten, want het was door de storm erg druk. Niet veel later brak in het park nog een halve boom af, dertig meter achter de omgevallen reus. Dit leverde geen gevaar op.

Ruim een half uur na het incident werd de kettingzaag in de boom gezet en na meer dan een uur waren de auto's bevrijd en op een sleepwagen getrokken.

De eigenaar van de VW was op dat moment duidelijk nog onder de indruk. Hij vertelde dat hij het harde gekraak hoorde en niet wist wat hem overkwam, maar toen de klap kwam dacht hij "Ik ben er geweest". Nadat de man was uitgestapt, zag hij de ravage en hoeveel geluk hij had gehad, maar het drong allemaal nog niet echt tot hem door.

 
Pin It
Bekeken: 3383x
https://ee.itk.ac.id/data/