Auteur Bies van Ede en tekenaar Eric Coolen werken sinds november aan een bijzonder stripboek met daarin een centrale rol voor de Alkmaarse Sint Laurenskerk. Het boek wordt gemaakt in het kader van 500-jarig bestaan van de Grote Kerk en verschijnt medio juli.

Bies (1957) schreef vijf Alkmaarse verhalen die allemaal te maken hebben met het 'Sieraad van de stad': de Sint Laurenskerk. De vormgeving is in handen van Henk Tijbosch.

Van het bekende verhaal van het handje dat boven het graf uit groeit tot het onbekende verhaal van de grootste uitvinding ter wereld die in Alkmaar werd gedaan: het perpetuum mobilé: de eeuwige beweging. Allemaal Alkmaar. "Een boek dat allang geschreven had moeten worden", vinden de initiatiefnemers.

De verhalen worden door Eric (1965) in bijpassende tekenstijlen getekend, met elk ook een eigen vormgeving. Bij ieder verhaal wordt een lied geschreven dat op cd achterin de luxe editie het boek zal verschijnen.

Bies van Ede schreef bijna 150 boeken en is verbonden aan de legendarische boekenreeks De Kameleon. Hij schreef ook voor televisie, onder andere Sesamstraat en Onderweg naar morgen.

Eric is tekenaar en ontwerper en maker van boeken, maar maakt onder andere ook beelden, gevelstenen en glas-in-loodramen. Sinds 2014 tekent hij de tweewekelijkse reeks Alkmaar in Beeld in het Alkmaars Weekblad en zijn grote Alkmaarse stadsgezichten zijn te zien in het ziekenhuis.
Pin It
Bekeken: 2899x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/