Buitenlandse bedrijven hebben in 2017 meer geïnvesteerd in ondernemingen in Alkmaar en de rest van regio Noord-Holland Noord. Favoriet in Alkmaar was bedrijventerrein Boekelermeer.

Op het Energy Innovation Park in Alkmaar hebben zich recent gevestigd Dipanox en Hail Europe, en het Chinese bedrijf Donghua opende de deuren op de locatie Het Venster aan de Parallelweg.

De grootste investeringen waren in Seed Valley en de energiemarkt in Noord-Holland Noord. In de agri & food sector kon de arbeidsregio Monsanto, Syngenta, Hazera en Lotus Bakeries verwelkomen (goed voor 65 miljoen euro) en Vattenfall/Nuon nam 32 windturbines over. Daarnaast steekt de energiereus 200 miljoen in de bouw van 100 windturbines in Hollands Kroon. Het wordt het grootste windenergiepark op het vaste land van Nederland.

Microsoft zal een groot deel van de 450 MW capaciteit van het NUON windplan in Hollands Kroon afnemen voor haar datacenter in Middenmeer.

In Den Helder is de offshore energie markt volop in beweging en met het bidbook 'Offshore Wind' worden buitenlandse investeerders naar de regio gelokt.

Thijs Pennink, directeur van Ontwikkelingsbedrijf NHN, gevestigd in Alkmaar: “De focus van de regio op Energie, Water en Agrifood werpt steeds meer zijn vruchten af. De aantrekkingskracht van de regio neemt toe door dit duidelijke profiel. Het Ontwikkelingsbedrijf NHN staat klaar voor investeerders om hun vestiging of uitbreiding soepel te laten verlopen.”

 
Pin It
Bekeken: 2606x
https://ee.itk.ac.id/data/