Op een stormachtige zondag won Heren 1 van de Alkmaarse rugbyclub in eigen huis overtuigend van Zwolle met 33-5. Nadat Zwolle de eerste try scoorde, was het de gastploeg die verder de dienst uitmaakte.

De Alkmaarders keken na de eerste de beste aanval van Zwolle tegen een 0-5 achterstand, maar ondanks dat ze op slag wakker waren, scoorden ze zelf pas halverwege de eerste helft. Christiaan Koop kickte de bal over de Zwolse verdediging en Roy van Rijn zorgde voor de try, waarna aanvoerder David Dekker de conversie tussen de palen schopte (7-5).

Even later was het weer raak. Na een aantal strafschoppen werd de bal doorgespeeld naar Wytze Vader, die daarna op zijn typerende wijze door de verdediging slalomde voor een try. David Dekker converteerde opnieuw (14-5).

Alkmaar had in de tweede helft het windvoordeel maar kon hier aanvankelijk weinig mee doen. Na een kwartier kreeg de ploeg een penalty, maar die werd gemist, Even later was het wel raak, toen Roy van Rijn goed was meegegaan als back-up de bal kreeg en in de hoek scoorde (19-5). Dekker miste de moeilijke conversie.

In de eindfase werd de vierde try met bijbehorende extra competitiepunt behaald door center Edgar George, die na een gewonnen 5 yards scrum, door de Zwolse verdediging brak en scoorde. David Dekker converteerde nu wel voor 26-5.

Vlak voor tijd wist 'Man of the Match' Shane den Heijer na een schitterende break Pieter van Duijn aan te spelen, die prompt afrondde met een geconverteerde try. De eindstand werd zo 33-5.

Alkmaarse R.U.F.C. 1 staat nu vijfde met 32 punten uit 13 wedstrijden. De top drie van de 2e Klasse Noord lijkt buiten bereik, maar van onderaf dreigt er wel nog altijd gevaar.
Bekeken: 2561x