Op donderdag 8 februari is auteur en programmamaker Femke Halsema in TAQA Theater De Vest met haar theatercollege ‘Een vrij land’. In een meeslepend college onderzoekt ze wie wij Nederlanders zijn en of we reden hebben om trots te zijn op ons land.

Een onzeker land op drift. Als we de pessimisten mogen geloven wordt onze nationale identiteit bedreigd door moslims, Europa en linkse ‘gutmenschen’. Klopt dat? “Nee”, zegt optimist Femke Halsema. Maar dan is de vraag wat onze identiteit wél is.

Van Spinoza tot Paul Verhoeven, van de homobeweging in de jaren zeventig tot het ‘koekje’ van Maxima, van de Bijlmer tot de buitenwijken in Enschede waar ze zelf opgroeide: aan de hand van foto’s, video- en muziekfragmenten ontstaat geleidelijk een caleidoscopisch beeld van het moderne Nederland en de uitdagingen waarvoor wij staan.

In 2010 verliet Femke Halsema het politieke toneel om haar horizon te verbreden. Ze deed onder andere onderzoek als hoogleraar aan de universiteit van Utrecht en Tilburg en leidde voor de regering twee onderzoekscommissies naar behoorlijk bestuur.

Daarnaast bedacht en produceerde Halsema de politieke dramaserie De Fractie (VPRO) en maakte ze een documentaireserie over de positie van de vrouw in de Islam. Ook schreef het boek Pluche over haar politieke tijd en Nergensland over migratie. Daarnaast zet ze zich in voor kwetsbare mensen, als voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg en van het Aidsfonds.

“Ik vind het erg fijn om het publiek nu te vertellen over onderwerpen die ik zelf heel belangrijk vind. Ook best spannend", bekent Femke "Ik heb natuurlijk veel vaker voor een zaal gestaan maar nu is de setting anders en komen mensen ook met andere verwachtingen. Ik hoop dat de theaterbezoekers met stof tot nadenken de zaal verlaten. En ik hoop dat ze optimistisch naar huis gaan." sluit Femke af. "Dat ze denken: wat wonen we toch in een fantastisch vrij land en wat hebben we een mooie toekomst voor ons.”

Het theatercollege begint om 20:15 uur en kost 25 euro per persoon. Reserveren kan via theaterdevest.nl en de balie van De Vest. (foto: Jean van Lingen)
Pin It
Bekeken: 2245x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/