Het jaar waarin de club 100 jaar bestaat brengt de waterpoloheren van DAW nog geen voorspoed. Ook de derde wedstrijd van 2018 werd verloren, vooral in het laatste kwart. Hoge middenmoter Flevo uit Nijkerk was met 9-12 te sterk.

De wedstrijd begon nog goed voor DAW. Halverwege stond de Alkmaarse ploeg met 2-0 voor op het hoger geplaatste, dankzij doelpunten van Tibor Boots en Daan Happe. Hoewel keeper Corne Thoes  goede reddingen had, wist hij toch niet te voorkomen dat Flevo 2-1 maakte in het eerste kwart.

Tijdens het tweede kwart werd Flevo sterker en kon DAW niet meer door de verdediging komen. Andersom lukte dat wel. De leiding werd overgenomen en zelfs uitgebouwd naar 4-7.

De derde periode lukt het DAW echter deze achterstand weer snel gelijk te trekken tot 8-8, onder meer door twee doelpunten van invaller midvoor Leon Hoekman. Flevo wist echter vlak voor het rustsignaal ook nog een keer te scoren.

Tijdens het laatste kwart leek de kracht eruit bij de Alkmaarders. Het ging teveel mee in het tragere, maar fysieke spel van de bezoekers en moest passief toezien hoe Flevo de wedstrijd naar zich toe trok. Hoekman scoorde nog wel, maar daar tegenover stonden drie doelpunten, zodat de eindstand 9-12 werd.

DAW Heren 1 staat nu zevende in de 3e Bondsklasse A, met 16 punten uit 14 wedstrijden. De aansluiting met nummer vijf en zes vervaagt en drie achterliggers kunnen roet in het eten gaan gooien.
Bekeken: 2180x