De DAW waterpolodames konden zaterdagavond thuis het nog ongeslagen De Ham 2, dat voor driekwart bestaat uit speelsters op eredivisie-niveau, tot halverwege goed partij geven (6-7), maar daarna was het gedaan: de eindstand werd 6-19.

Met een 5-3 stand vroeg in het tweede kwart, was DAW zelfs de eerste tegenstander in deze competitie die De Ham 2 op achterstand kon dwingen. Maar toen keerde het tij. Het tweede kwart werd door het team uit Krommenie met 6-7 afgesloten.

Daarna was het derde kwart geheel voor De Ham, dat hard fysiek spel niet schuwde. De gastploeg sloeg een groot gat door het doel dicht te houden, terwijl het zelf acht keer scoorde. In de laatste periode, die dus startte met een stand van 6-15, kon DAW wederom niet scoren. De Ham daarentegen schoot nog eens vier maal in het doel, met als gevolg een uitslag van 6-19.

Romee Heister en Linda Schenk scoorden beiden twee keer, Saskia Kansen en Marleen Jonker maakten allebei eenmaal een doelpunt.

In deze thuiswedstrijd hebben jeugdspeelsters Ricia Meijer en Elles Liefting van het DAW <15 jaar ervaring opgedaan op hoog damesniveau. Ondanks dat zij vooraf nog met hun eigen team alles hadden gegeven tegen UZSC om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, weerden ze zich kranig.

DAW Da1 staat nu achtste in de 2e Bondsklasse A met 13 punten uit 13 wedstrijden. De volgende wedstrijd is pas op 3 maart, mede door inhaalwedstrijden van anderen. Genoeg tijd om zich voor te bereiden op het laatste deel van het seizoen, maar ook voor de directe concurrentie om puntjes te pakken.
Bekeken: 2066x