In maart 2017 lanceerde Alkmaar Sport een nieuwe sportfaciliteit in de Meent Bauerfeind: de eSport Training Facility. Sportspellen als FIFA 18 kunnen hier in een speciaal met Playstations ingerichte ruimte gespeeld worden.

Omdat op de bank met de gameconsoles vaak net zo fanatiek wordt gevoetbald als op het echte sportveld, had Alkmaar Sport het plan gevat om een serieuze Alkmaars Kampioenschap FIFA 18 te organiseren. Na het uitschrijven en organiseren van de wedstrijd bleek dat de verwachte stroom van aanmeldingen uit bleef. Alkmaar Sport heeft daarom de e-competitie afgeblazen. Wel wordt de openstelling op de zondagen waarop de finales waren gepland, 2 en 9 maart, gepromoot.

Alkmaar Sport blijft positief over de groeiende gamecultuur en de toekomst van eSport. Jongeren die sportief willen gamen kunnen op dinsdag- en donderdagmiddag terecht voor een virtueel partijtje voetbal of andere virtuele sport. Hoewel het hier niet om een fysieke sport gaat faciliteert Alkmaar Sport toch de virtuele sport, omdat bij het spelen van sportspellen vaak ook in teamverband wordt gespeeld waar creativiteit, concentratie en samenwerking voor nodig is. Zo is eSport een mooie aanvulling op het brede sportaanbod van De Meent Bauerfeind.

Om mee te kunnen spelen moet de gamer eerst lid zijn van de vereniging eSport/Meent Bauerfeind. Bij het betalen van de contributie à 5 euro krijgt de eSporter een vrijkaartje voor het zwembad of ijsbaan.
Pin It
Bekeken: 2420x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/