Het Van der Meij College uit Alkmaar is donderdag provinciaal kampioen Zorg & Welzijn geworden. De drie vmbo-leerlingen Elisaloth Floris, Indy de Groot en Nana Osei behaalden de meeste punten tijdens het kampioenschap, dat werd gehouden bij het Horizon College in Alkmaar. De drie meiden een jaar lang de Skills Talents Zorg & Welzijn van Noord-Holland.

Elisaloth, Indy en Nana hebben zich met hun overwinning  meteen geplaatst voor de landelijke finale van de Skills Talents vakwedstrijden, die in maart worden gehouden.

De deelnemers aan de provinciale Skills wedstrijd kregen diverse opdrachten. Er moest een dagje naar de dierentuin worden georganiseerd voor bewoners van een zorgcentrum. Daarbij waren samenwerking, planning en opzet belangrijke onderdelen.

En een dagje uit is pas compleet als iedereen er goed verzorgd uitziet, dus moest er met gastacteurs geoefend worden op bijvoorbeeld netjes nagels lakken en het strijken van een overhemd.

Horizon-docent Ingrid Mathot over de wedstrijd: "Wij organiseren dit kampioenschap omdat het belangrijk is dat jongeren zich gaan interesseren voor een mbo-opleiding en beroep in de gezondheidszorg, er is een groot tekort aan personeel in deze sector. Met deze wedstrijd hopen wij vmbo-leerlingen enthousiast te maken voor de mbo-opleidingen Verzorgende IG en Verpleegkundige." (foto: Rob Duin)
Pin It
Bekeken: 2815x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/