In Kunstuitleen Alkmaar is de expositieruimte tot en met 18 maart gevuld met het beeldende werk van Juliet Koppedraijer, personage in de roman 'De blauwdruk van Capgras' van Inge Nicole. De beeldend kunstenaar stapt uit het boek en laat het werk zien, dat in de loop van de romangeschiedenis is gecreëerd.

Anders dan het woord 'blauwdruk' doet vermoeden gaat het hierbij om een dubbelgangerswaan die gezien kan worden als identificatiesyndroom. Inge Nicole schrijft een korte familiegeschiedenis waarin de leden van de familie Koppedraijer zich als een ander voordoen en/of zoeken naar hun eigenheid.

Moeder Koppedraijer herkent door het syndroom van Capgras mensen, dieren en dingen maar hun identiteit niet. Dochter Juliet rijgt haar leven met beeldende kunst aaneen. Zelf direct na de geboorte weggegeven aan een pleeggezin, wil zij zich in en door beelden bewijzen, haar identiteit vaststellen.  Juliet vindt zichzelf belangrijk genoeg, om zichzelf belangrijker te maken dan zij strikt genomen is, inclusief frauduleuze bewijzen van een expositie in het MOMA.

De werkelijkheid in het beeld van een roman, fictie, gevat is óf een fictieve wereld tot leven is gekomen.

De tentoonstelling is doordeweeks te zien van zien van 9:00 tot 17:00 uur, zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur en zondag van 14:00 tot 17:00 uur. Meer informatie op kunstuitleenalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 2446x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/