Donderdag 1 maart presenteren het Nederlands Kamerorkest en het Nederlands Kamerkoor samen in de Grote Kerk Alkmaar het programma ‘Kathedrale klanken’, met muziek van Vaughan Williams, Fauré en Connesson. Voorafgaand is in Theater De Vest een inleiding.

‘Kathedrale klanken’ is een delicaat programma, op het lijf geschreven van het Nederlands Kamerorkest en het Nederlands Kamerkoor, onder leiding van Gordan Nikoli? en Risto Joost. Vaughan Williams nam een psalmmelodie van renaissance-componist Tallis en maakte er een indrukwekkende fantasie voor strijkers van, voor het eerst uitgevoerd in de majestueuze middeleeuwse kathedraal van Gloucester.

Ook met Fauré's Requiem wordt een heiligdom betreden, maar dan ingetogen en gewijd aan de overledenen. Van Connesson zal te horen zijn de cantate Liturgies de Lumière.

Voorafgaand, om 19:15 uur, kunnen liefhebbers in De Vest meer te weten komen over de inspiratie van de makers en de totstandkoming van het concert. De inleiding kost 2,50 euro, inclusief een kopje koffie of thee.

'Kathedrale Klanken' begint om 20:15 uur.  Kaarten kosten 37,50 euro, inclusief drankje en garderobe, en met CJP 15 euro. Reserveren gaat via theaterdevest.nl. Wie meer concerten tegelijk boekt van het orkest en het koor krijgt korting.

Op vrijdag 1 maart start tevens de kaartverkoop voor de nieuwe concerten van het Nederlands Philharmonisch Orkest en de koffieconcerten van The International Holland Music Sessions voor het seizoen 2018 – 2019.
Pin It
Bekeken: 2343x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/