De verwarde man die dinsdagochtend door een arrestatieteam uit zijn woning werd gehaald is gedwongen opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Dit gebeurde in opdracht van de burgemeester.

Een gedwongen opname gebeurt alleen in uitzonderlijke gevallen. Bij een gedwongen opname moet er sprake zijn van een 'direct dreigend gevaar' voor de persoon zelf of omgeving en waar niet gewacht kan worden op een beslissing van de rechter.

De burgemeester is de aangewezen persoon die een handtekening zet, nadat de persoon in kwestie beoordeeld is door een psychiater en het advies 'inbewaringstelling' heeft gekregen. De familieleden, officier van justitie, een advocaat en de gezondheidszorginspecteur worden volgens protocol hierna op de hoogte gebracht. De rechter beslist of de gedwongen opname verlengd moet worden.

De schreeuwende man had meubels in de tuin van zijn onderburen gegooid en was niet aanspreekbaar waarop het arrestatieteam de voordeur van zijn woning forceerde. De man werd overmeesterd enin een politiebusje naar een psychiatrisch ziekenhuis overbracht.
Pin It
Bekeken: 3745x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/