De imagoschade die gemeente Alkmaar in oktober opliep, door een zeer negatieve uitslag in een duurzaamheidsonderzoek van Telos,  lijkt wat weggepoetst. De organisatie van de Universiteit van Tilburg had niet meer over dan plek 303 tussen de totaal 388 onderzochte gemeenten. Natuur & Milieu zet Alkmaar op de derde plaats, al zet de lokale stichting Animo de gemeente als elfde neer, aldus het NHD.

Telos beoordeelde 109 economische, sociale en milieutechnische indicatoren om tot de 303e plek te komen al is het de universiteit wel duidelijk dat gemeente Alkmaar hard aan de weg timmert.

Natuur & Milieu voerde een quickscan uit onder 42 van de grootste stedelijke gemeenten, op basis van 12 indicatoren op het vlak van energie, mobiliteit en afval. De organisatie gaf Alkmaar een score van 68%. Alleen Utrecht (75%) en Amsterdam (71%) scoorden hoger. Enige verklaring voor het verschil met Telos is dat naast de milieuzone en inkoop van eigen vervoer, Natuur & Milieu ook de ambitie om in de toekomst energie-, klimaat- of CO2-neutraal te worden prijst.

Animo, stichting Alkmaarse natuur & milieuorganisaties, vond de uitslag te positief en liet weten dat het de quickscan op een aantal punten had gecorrigeerd. Gevolg is een 11e plek van de 42. Wel nog altijd een stuk positiever dan 303e van de 388.
Pin It
Bekeken: 2466x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/