Op 1 januari is in alle bussen van Connexxion in Noord-Holland Noord de kassa ingeruild door een pinautomaat. Reizigers kunnen dus nog steeds een kaartje bij de chauffeur kopen, maar dan met pinpas of creditcard. De maatregel is ingevoerd vanwege de breed gedragen afspraak binnen de OV-sector om contant geld uit de bussen te weren. Dit vergroot de veiligheid van reizigers en chauffeurs.

Connexxion constateert dat de operatie 'Contant geld uit de bus' soepel is verlopen. De veiligheid is inderdaad verhoogd en bijna niemand probeerde nog met cash te betalen. "We zijn blij met dit resultaat, en danken onze klanten en chauffeurs voor hun bereidwilligheid om deze toch best ingrijpende operatie tot een succes te hebben willen maken."

Kaartjes kunnen nog wel met  geld gekocht worden bij de 43 Connexxion Servicepunten in Noord-Holland Noord. Dat zijn in het HAL-gebied de Primera en Vivant winkels, Techador Margits in Oudorp en BP Ten Bruggencate in Broek op Langedijk. Meer info op connexxion.nl.
Pin It
Bekeken: 2354x
https://ee.itk.ac.id/data/