Noordwest Ziekenhuisgroep is gestopt met de verkoop van energiedrankjes in haar restaurants. Negen ziekenhuizen in Nederland stopten al eerder met de verkoop van de cafeïnebommen. De hoge dosis cafeïne kan leiden tot gejaagdheid, angststoornissen, hartritmestoornissen en slaapproblemen.

Begin Februari kaartte voedselwaakhond Foodwatch aan dat een groot aantal ziekenhuizen nog energiedrank op het menu had staan terwijl de kinderartsen waarschuwen voor de schadelijke gevolgen voor jongeren.

Ook de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen mengde zich destijds in het debat en schreef op haar website: "Ook de NVZ vindt energiedrankjes geen gezonde drankkeuze voor jongeren, maar ziekenhuizen zijn zelf verantwoordelijk voor hun bedrijfsvoering". NWZ heeft dit nu aan banden gelegd. (foto: Wikipedia)
Pin It
Bekeken: 1962x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/