Erfgoedstichting Adapt heeft besloten niet in beroep te gaan bij de Raad van State tegen het nieuwe bestemmingsplan voor de vernieuwbouw van het Alkmaarse Noordwest Ziekenhuis. Dit besluit komt na een grondige analyse van juridische, strategische en financiële afwegingen.

Dat wil niet zeggen dat Adapt het eens is met de vernieuwbouwplannen, want ze blijft bij haar oordeel dat Gemeente Alkmaar 'slordig en haastig' te werk is gegaan in de procedure voor een nieuw bestemmingsplan voor het ziekenhuis.

Toch zal de Raad van State zich buigen over deze kwestie en een oordeel uitspreken over de handelwijze van Gemeente Alkmaar. Andere partijen, zoals stichting Red De Hout, ANIMO en bewonersvereniging Metiusgracht hebben namelijk wel beroep ingesteld bij de Raad van State.

Volgens Adapt staan deze partijen juridisch sterker, omdat zij direct door de handelswijze van de gemeente getroffen werden op het gebied van bewonersbelangen en natuurbelangen. Adapt meent dat er een redelijke kans bestaat dat de Raad van State het bestemmingsplan zal afkeuren.

Adapt zal de komende tijd wel een vinger aan de pols houden bij de herbestemming van de rijksmonumenten Westerlicht en Cadettenschool. Ook het rijksbeschermde stadsgezicht van het Westerhoutkwartier houdt Adapt op het vizier tijdens de vernieuwbouw van het ziekenhuis.
Pin It
Bekeken: 2361x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/